Kali mBedog

kali seng ijih seger.. kali seng banyune mili isih banter.. mbuh nganti tekan kapan..


Leave a comment

Layang Kapindho

Wes tak tompo layang mu kang kapindho
ra tak woco tak seleh ono mejo
koe lungo ora kondho kondho
ra tak balesi aku wes entuk ganti

Layang kang kapisan aku ra kelingan
elingku mbiyen tak guwak anng ratan
mergo lungo ora pamitan
ugo aku wes arep tunangan

Dek rino wengi tak enteni
koe lungo aku ra dikabari
bola bali sliramu mblenjani janji
yentak gagas gawe laraning ati

Saiki ayo seduluran wae
aku lan sliramu wes dudu jodhone…. !


Leave a comment

Joko Mlarat

wiwit mbiyen mulo aku rak wes kondho
aku wong ndeso tanpo bondho donyo
joko mlarat, wong tuomu pangkat
aku rekoso uripmu wes mulyo

iki wes wancine koe didaupke
karo priyo liyo kang podho sugihe
ora nyono lan ora nglegewo
ning sliramu tego polokromo

srengenge ngulon parane
yen bengi rembulan jenenge
koyo ngene rasane wong ra ndue
tresno tenan mbok anggep sepele

srengenge ngulon parane
yen bengi rembulan jenenge
isuk tempe sorene dadine dele
tresnamu mung abang abang lambe


Leave a comment

Gambyong Pare Anom

janjine pie nganti seprene
maune dele dadine tempe
ojo sembrono mbokyo sing nyoto
tembe mburine dadi tulodo

mungguh karepku koe tan sarju
aku tan kasdu nyawang wujudmu
ojo kuatir aku sumingkir
timbang trus mikir mung ketir ketir

timbang bingung luwung nglenthung
nyawang mendhung durung cawis payung
koe ambotoh aku trimo mabur
becike ngelinge wit mbiyen nganti saiki

arep opo wong nyatane cuwo…..

yen podo prasojo lueh prayogo
ayo tho rukun ojo ngalamun
ing liyo tahun ora kegelung


Leave a comment

Imbangono Katresnanku

saben dino mung ngalamun
njroning sepi, sepi samun
amung tansah kadulu
wewayanganmu duh nimas wong ayu

nilali tan bi lali
soyo anggrerujit ati
lelewamu wong manis
tansah kumanthil ono ing panduning netro

opo tego siro nimas
cidro ing janji
misahke katresnan jati
lamun mengkono pie katresnanmu
pie katresnanmu

mongko nimas katresnanku
bebasane tan biso tinuku
cunduk lan prasetyaku
tak korbanake jiwo lan ragaku


Leave a comment

Turi – Turi Putih..

lagu yang sederhana.. irama berulang.. ulang..  namun tetap mempunyai “pesan”..  lebih mudah dicerna dan mengena !

~

turi turi putih ditandur neng kebon agung
turi turi putih ditandur neng kebon agung
cleret tibo nyemplung, gemlundung kembange opo
mbok kiro…mbok kiro… mbok kiro kembange opo
kembang.. kembange cempoko.. aku milih kembange cempoko
negri kito wes merdiko adedasar pancasila

turi turi putih ditandur neng kebon agung
turi turi putih ditandur neng kebon agung
cleret tibo nyemplung, gemlundung kembange opo
mbok kiro…mbok kiro… mbok kiro kembange opo
kembang.. kembange menur.. aku milih kembange menur
pemimpine kudu seng jujur, negarane adil makmur

turi turi putih ditandur neng kebon agung
turi turi putih ditandur neng kebon agung
cleret tibo nyemplung, gemlundung kembange opo
mbok kiro…mbok kiro… mbok kiro kembange opo
kembang.. kembange mlati.. aku milih kembange mlati
ayo konco atut bekti, sungkem mring ibu pertiwi

~

linknya dapat dinikmati di #jathilan atau #klenengan.